De crypto-belastingbepalingen van de infrastructuurwet worden wettelijk ondertekend – en 5 andere crypto-updates die u moet kennen

Vorige week overschreed de markt voor cryptocurrency kort de $ 3 biljoen toen de top digitale munten een rally maakten. Bitcoin en ether bereikten woensdag allebei hun hoogste niveau, maar zijn sindsdien afgekoeld.

Nu, op maandagmiddag, handelt bitcoin volgens Coin Metrics op ongeveer $ 64.143, en ether op ongeveer $ 4.611 vanaf 12:56 uur. EST. Terwijl president Joe Biden de tweeledige infrastructuurwet van $ 1,2 biljoen in de wet ondertekent – die bepalingen voor belastingaangifte omvat die van toepassing zijn op cryptocurrency – zijn hier zes belangrijke dingen die de afgelopen week in de ruimte zijn gebeurd.

1. Bij het datalek van Robinhood waren ongeveer 7 miljoen klanten betrokken

Online brokerage Robinhood maakte maandag bekend dat een datalek op 3 november betrekking had op de blootstelling van persoonlijke informatie van ongeveer 7 miljoen klanten, meldde CNBC. Bij 5 miljoen van hen werd het e-mailadres gebruikt. Nog eens 2 miljoen hadden hun volledige namen onthuld. Van ongeveer 310 gebruikers zijn naam, geboortedatum en postcode bekend gemaakt. Ongeveer 10 klanten hadden uitgebreidere accountgegevens onthuld. Robinhood zei dat het de getroffen personen waarschuwt en merkte op dat op basis van het onderzoek geen burgerservicenummers, bankrekening- of bankpasnummers werden onthuld.

 

2. Ripple lanceert cryptoservice voor financiële bedrijven

Op dinsdag kondigde Ripple aan dat het een product met de naam Liquidity Hub gaat lanceren, waarmee financiële dienstverleners hun klanten toegang kunnen bieden tot cryptocurrencies, meldde CNBC.

De in San Francisco gevestigde fintech-start-up zal handel aanbieden in cryptocurrencies zoals bitcoin, Ethereum, litecoin, ethereum classic, bitcoin cash en XRP. De Liquidity Hub-functie wordt in 2022 gelanceerd.

Ripple is in een juridische strijd verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over XRP, een cryptocurrency waarmee het nauw verbonden is. Verwachting ethereum koers is positief. De SEC klaagt Ripple en zijn leidinggevenden aan voor het naar verluidt inzamelen van fondsen via een niet-geregistreerd effectenaanbod. Ripple vecht tegen het pak.

 

3. Tim Cook zegt dat hij cryptocurrency bezit

Ook op dinsdag zei Tim Cook dat hij persoonlijk cryptocurrency bezit. Nadat Cook werd gevraagd of hij bitcoin of Ethereum bezit, antwoordde de CEO van Apple: “Ja.” “Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille”, vertelde Cook aan Andrew Ross Sorkin op de New York Times DealBook-conferentie. “Ik geef trouwens niemand beleggingsadvies.”

 

Cook voegde toe dat hij “al een tijdje” geïnteresseerd was in cryptocurrency, maar verduidelijkte dat zijn opvattingen persoonlijk zijn en dat Apple cryptocurrency niet accepteert als betaling of zelf cryptocurrency koopt.

 

4. Coinbase-aandelen dalen na misgelopen omzet in het derde kwartaal

Coinbase miste dinsdag de inkomstenramingen van analisten na het rapporteren van de inkomsten over het derde kwartaal. Daarna zakte het aandeel meer dan 13% in de uitgebreide handel. De cryptocurrency-uitwisseling zei ook dat het aantal gebruikers dat maandelijks transacties uitvoert, is gedaald van 8,8 miljoen in het tweede kwartaal van 7,4 miljoen naar 7,4 miljoen. Bovendien daalde het handelsvolume in het voorgaande kwartaal van $ 462 miljard naar $ 327 miljard.

 

5. Een grote upgrade naar bitcoin geactiveerd

Taproot, een langverwachte upgrade naar bitcoin, ging zondag in om blok 709.632. Dit is de eerste grote upgrade van bitcoin sinds 2017, en het zal de blockchain op een aantal manieren beïnvloeden. Taproot zal zogenaamde Schnorr-handtekeningen introduceren, waardoor bitcoin-transacties persoonlijker, efficiënter en goedkoper worden. Het belangrijkste is dat de upgrade bitcoin beter in staat zal stellen om slimme contracten op de blockchain uit te voeren.

 

6. President Biden ondertekent de tweeledige infrastructuurwet⁠ in de wet

President Biden zal maandag de tweeledige infrastructuurwet van 1,2 biljoen dollar ondertekenen. De wetgeving omvat bepalingen voor belastingaangifte die van toepassing zijn op digitale activa zoals cryptocurrency en niet-vervangbare tokens of NFT’s.

Cryptocurrency-“makelaars”, die voornamelijk uitwisselingen zijn, zullen een 1099-achtig formulier moeten uitgeven om te onthullen wie hun klanten zijn. polkadot verwachting 2030 is positief. Bedrijven en beurzen moeten ook elke keer dat ze meer dan $ 10.000 aan cryptocurrency ontvangen, rapporteren.

Veel lobbyisten binnen de cryptocurrency-gemeenschap zijn van mening dat meer duidelijkheid in de definitie van “makelaar” nodig is. Ze stellen ook dat het ongrondwettelijk is om openbaarmaking van transacties van meer dan $ 10.000 te eisen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.